Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: UFO nad Polską! Najnowsze relacje czytelników!!!
PostNapisane: 7 gru 2009, o 21:29 
Administrator
Po emisji nowego odcinka "Paranormalnej Polski" w WPtv zaczęły przychodzić do nas maile, dużo maili...

za wszystkie serdecznie dziękujemy! :)

To kilka wybranych zgłoszeń z ostatnich dni...

Kiedy obejrzałem ten krótki filmik, zdałem sobie sprawę że nie tylko ja byłem świadkiem takiego zjawiska. Oczywiście można tłumaczyć, że to zdarzenie było jednorazowe i mogło towarzyszyć temu kilka czynników opowiem po krótce jak wyglądało to u mnie. Mieszkam w małym miasteczku liczy 20tyś mieszkańców, wszystko zaczeło się letnimi nocami, kiedy wychodziłem na balkon zapalić papierosa była to godzina miedzy 12 a 1:30 w nocy. Spoglądałem w niebo zawsze lubiłem z nadzieją że zobacze coś ciekawego. Pewnego razu wyszedłem patrzyłem na duży wóz, akurat patrzyłem w kierunku zachodnim i był naprzeciwko mnie. To co zobaczyłem zaintrygowało mnie bardzo, to było prawie to samo o czym mówiła Pani Maria,zwróciłem uwagę na duzy wóz ale mówie coś jest nie tak ponieważ była gwiazda która świeciła intensywniej niż pozostałe gdy się przyglądałem. Najciekawsze było to że ta rzecz która świeciła zataczała kontury dużego wozu, co więcej ona nie leciała cały czas świecąc świeciła naprawde intensywnie nigdy nie widziałem czegoś takiego, po czym zaczeła przygasać i znikneła na 2-3 sekundy, po czym znówu zaczęła się rozpalać. Zdziwiłem się, zacząłem więc częściej wychodzić na balkon w tych godzinach po 2 dniach zaobserwowałem znowu to samo lecz już w kierunku północno-zachodnim, ta sama gwiazda świeciła następnie leciała i zanikała po czym się znów pojawiała, lecz w innych punkach tak jak by zniknęła i pojawiła się gdzie indziej, dokładnie wyznaczyła "Trójkąt" po czym dosłownie w ciągu 1-2 sekund odleciała z niwyobrażalną prędkością, podczas gdy świeciła najintensywniej.
Zaczołem obserwować wieczorami samoloty, jasne jest że gdy leci samolot z reguły ma 2 światełka sygnalizacyjne tj: zółte i czerwone, no i oczywiście leci powoli. Zdarzyło się to jeszcze kilka razy, ostatni raz zaobserwowałem takie zjawisko we wrześniu, był to kierunek północno-wschodni, znów świeciło noralnie zaczeło się rozpalać i przy tym zwiększało wieklkość, po czym przygasało aż było niewidoczne, pojawiło się jeszcze raz i zniknęło. Akurat byłem z przyjacielem gdy mu to pokazałem zapytał mnie "Co to jest?- to jest to oczym mówiłeś" zapytałem czy to może być samolot sam stwierdził że to nie możliwe bo samolot nie ma tak intensywnego oświetlenia.
Przyznam że kwestie, oświetlenia miasta, spadające gwiazdy odpadają ponieważ mieszkam na obrzeżach miasta i jest to teren słabo zabudowany, widziałem spadjące gwiazdy, samoloty itd, ale co to było nie wiem mam jedynie 2 wytłumaczenia pierwsze to takie że był to test jakiegoś super zaawansowanego technologicznie pojazdu latającego, lub NOL.

Chciałbym prosić z całego serca Pana Marcina, o to by zainteresował się rozbiciem statku kosmicznego w Gdyni, 21 stycznia 1959roku, czytałem relacje świadków którzy to widzieli i opisane było że zaraz zostało to zabrane co sie rozbiło, w dodatku świadkowie twierdzą że na plaży znaleziono istotę która miała nadpaloną twarz. Zabrano ją do szpitała Uniwersyteckiego cały kompleks został otoczony przez służbę bezpieczeństwa i żekomo ciało zostało, wywiezione do ZSRR w chłodni.

Czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam Mariusz.

Ps. Robicie kawał dobrej roboty, oby tak dalej.

Zauważyłem wszystko i każdy szczegół z tej sytuacji jaka miała miejsce w Olsztynie 30/01/09 około godziny 16-17. Ta dziwna sytuacja została mi w głowie do tej pory
I nie wiedziałem do kogo się zgłosić z tymi danymi. Zauważyłem to gdy szedłem do kolegi i nagle zauważyłem na niebie 3 obiekty latające w koło o dużej średnicy. Oglądając to wyszukiwałem jak najwięcej szczegółow z tej sytuacji. Krążyły one około 6minut po czym ustawiły się w strojne Ostródy i z wielka prędkością poleciały w tamta stronę. Zniknęły mi z oczu w zaledwie 8-9 sekund a miałem bardzo durzy obszar widzenia.
Obiekty święciły nie sutannie pomarańczowym światłem. Pomyślałem sobie czy to mogły by być śmigłowce nie było słychać silników zupełna cisza a byłem w takiej odległości że gdyby był to śmigłowiec bardzo głośno bym go słyszał. Na samoloty to tez nie wyglądało bo to łatało inaczej niż cokolwiek by mogło to naśladować. Rozpocząłem analizować kolor światła samoloty po pierwsze maja migające światło zielone ,pomarańczowe ,czerwone lub bardzo wyraziście białe a te obiekty miały stale pomarańczowe światło.
Na balony Cze lampiony to nie wyglądało bo było na znacznej wysokości i latało w kolo a potem bardzo szybko w kierunku Ostródy.
A nawet gdyby to były śmigłowce czy samoloty czy Bóg wie co to co by miały tam robić bo odkąd żyje nigdy czegoś takiego nie widziałem.

czekam na waszą odpowiedź.

Witam !
Nazywam się Ryszard Kałuża, zaciekawił mnie państwa program.
Mieszkam we wsi Ornontowice, woj Śląskie.
Nie będe się rozpisywał na temat mojej obserwacji ponieważ kiedyś
pisałem do Enigmy.tv i krótko mówiąc moja historia nie została poważnie
potraktowana.

W Ornontowicach w ostatnich latach obserwowano wiele dziwnych, nie
wyjaśnialnych zjawisk.

Między innymi pare lat temu pojawiły się " Kręgi " eksperci ze "strefy
11" robiąc pomiary zaobserwowali dziwne anomalie fizyczne na miejscu
zdarzenia, jeden ze znajomych ( ornontowice to jest niewielka wieś także
praktycznie każdy każdego zna )opowiadał mi o pewnym przypadku
obsewowania dziwnego świetlistego obiektów który powiększał się
pulsacyjnym pomarańczowym światłem, lecz najdziwniejsze z tego jest to
że zadzwonił mu telefon komórkowy, odbierając go usłyszał dziwne
zakłocenia, które niepotrafił do niczego przyrównać, wspominał o jakiś
dziwnych " jękach " .

takich i przypadków w Ornontowicach było sporo, ja przeżyłem dwa, jeden
opisałem obszernie tak jak wyżej wspomniałem enigmie.
Drugi natomiast miał miejsce podczas jazdy samochodem. Wracałem ze
sklepu, był marzec, w pewnym momencie zauważyłem na niebie dziwny
świetlisty punkt który poruszał się nienaturalnym ruchem, i był
stosunkowo blisko, nie była to gwiazda bo to było zbyt duże. Zdołałem
uchwycić na telefonie fragment obserwacji, niestety było to robione
przez szybe samochodu, troche byłem spięty i zestresowany. Po pewnej
chwili obserwacji obiekt błyskawicznie odleciał pozostawiając delikatną
smugę, to był moment, przyspieszenie było ogromne.

Załączam ten film, proszę o analizę

Pozdrawiam

Witam! Zaintrygowała mnie sprawa Pani, która obserwowała tajemniczy obiekt nad Warszawą. Uważam siebie za wielkiego realistę i logicznie myślącego człowieka jednak do dziś nie jestem w stanie wyjaśnić rzeczy, które udało mi się zaobserwować na niebie. Zdarzało mi się dość często zaważyć w nocy dość ciekawe zjawiska. Jednym z nich były bez wątpienia nazwane przeze mnie "dziwne trójkąty". Były to jakby 3 obiekty lecące na niebie w szyku trójkąta. Każdy z obiektów wyglądał jak zwykła przeciętna gwiazda z tym że poruszająca się. Co ciekawe leciały one od siebie w dość dużej odległości na bardzo (jak mniemam) dużej wysokości. Z tego co mi wiadomo satelity nigdy nie poruszają się w szyku a samoloty nigdy nie lecą aż tak wysoko. Nie było nigdy słychać odgłosu samolotu. Czyżby myśliwce? Na pewno byłoby je wyraźnie słychać a nad naszym terytorium jeszcze nigdy nie obserwowałem żadnego myśliwca. Czasami przerażała sama odległość między punktami- była najczęściej bardzo duża a nie dało się zaobserwować najmniejszej zmiany w trajektorii lotu (wszystko równiutkie co do linijki). Co było jednak interesujące nigdy nie zauważyłem dwóch obiektów czy czterech tylko zawsze trzy. Zawsze przerażała mnie myśl że może to jednak nie lecą trzy obiekty tylko jeden duży obiekt w kształcie trójkąta ze światłami na jego kątach - nie zawsze byłem pewny co do tego czy pomiędzy punktami było widać jakieś inne gwiazdy co dowodziłoby że obiekty są naprawdę ogromne. Obserwowałem takie zjawiska ponad 4 razy. Było to mniej więcej 4 lata temu- dziś już nie mam na tyle czasu ażeby wieczorami można było spokojnie poobserwować niebo- ale założę się że podobne zjawiska nadal są widoczne. Pozdrawiam !!!

Witam
Na początku dodam że chce być w pełni anonimowy i nie podaje szczegółów
gdzie to było, poprostu nie chce dopuścić do takiej sytuacji zeby się ze
mnie śmiano.

Dwa lata temu, gdy robiłem grilla w wakacje zauważyłem nad hałdą
chmurę(dodam szkic) Od razu mnie zaciekawiła, bo w ogóle się nie
poruszała. Nie wiedziałem co o tym sądzić.

Obrazek

Kolor miała jakby słońce ją
oświetlał taki pomarańczowo-szary, ale inne chmury już były szare. Przez
kilka godzin nie poruszała się. Pomyślałem, że normalne, ale nie,
ponieważ na drugi dzień o tym samym czasie czyli w godzinach
popołudniowych ta chmura dalej w niezmienionej formie tam była.
Zastanawia mnie to dlaczego nie zrobiłem zdjecia. W domu miałem z 3
urządzenia którymi mogłem zrobić fotke. Jakoś dziwnie nie mogłem sobie
powiedzieć "idź po aparat i zrób zdjęcie". Po kilku dniach powiedziałem
to 2 osobom. Kilka dni po tym jak im to powiedziałem jeden powiedział,
że też taka chmure widział jak jechał samochodem. Nigdy już jej nie
widziałem . Nie wiem czy to moja wyobraźnia, choć nie jestem na nic
chory.
Nie wiem może spotkaliście się już z podobną sprawą. Prosze o odpowiedź.

Pozdrawiam

"Projekt NPN", "Paranormalna Polska" - jesteśmy do Waszej dyspozycji!

paranormalnapolska@wp.tv

radio@npn.org.pl

0 668 267 195.

Zobacz profil  Offline

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]